Grapefruktsaus til stekte reker

Hvis du er som meg og er glad i stekte villreker eller sertifiserte scampi, så er det alltid kjekt med litt variasjon. Her får du oppskrift på en frisk grapefruktsaus som passer godt til sødmen i de stekte rekene. Den er veldig lettlaget ettersom alle ingrediensene kjøres til en saus med en stavmikser eller på annen måte. Konsistensen av sausen er avhengig av hvor saftige sitrusfruktene er- syntes du den blir for tynn kan du koke den inn litt så den blir litt tykkere. Sausen kan lages på forhånd og holder seg noen dager i kjøleskapet.

Saus til 4 personer:

Skallet og det hvite under fra 1 grapefrukt ble skåret vekk med en skarp kniv. Det hvite er veldig bittert så det er viktig at alt fjernes. Deretter ble filétene (båtene) skåret ut mellom hinnene. 1 mellomstor sjalottløk og 2 cm fersk ingefær ble renset og skåret i små terninger. Alt dette ble plassert i et beger sammen med saften av 1/4 sitron, 1 spiseskje akasi honning og en klype salt og grov pepper og kjørt til en jevn saus. Jeg liker at det er litt struktur i sausen men hvis du vil ha den helt glatt må du sile den. Smak til med salt og pepper og evt honning hvis du syntes den er for sur. Den skal være frisk men ikke søt.

Sausen ble anvendt slik denne gangen:

Rå villreker uten skall ble stekt raskt i olje på en varm panne. Det er viktig å ikke steke for lenge, rekene skal være sprø og ikke seige. Bedre med for kort enn for lenge…

De stekte rekene ble lagt på finrevet salat, sausen ble fordelt over rekene og på tallerken, ristede pinjekjerner ble drysset over sammen med noen sprø blåbær. En herlig forrett som det ikke tar lang tid å lage…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s