Blåskjell på grillen

Nå er skalldyrene på sitt beste- inkludert blåskjell. Min erfaring er at COOP ofte har veldig flotte store blåskjell i nett. Ikke alle har det- noen steder får du blåskjell som er små hvor selve muskelen så og si krymper inn til en liten har stein.

Vi er mye hjemme for tiden og på terrassen har vi bare en liten gassgrill som ikke tillater de store utskeielsene. Blåskjell derimot- det går helt fint.

Et nett er passe for 2 personer til middag. Jeg pleier å legge skjellene i kaldt vann en stund før bruk. Oppdrettskjell har jo ikke sand i seg så det er bare for å skylle dem og plukke ut de som ikke lukker seg pluss de som er knust. Dem er det alttid noen av i et slikt nett.

Dette er den aller enkleste måten å lage blåskjell på:

Skjellene ble plassert i en grillform av aluminium som var dekket med litt olivenolje og en liten kopp med tørr hvitvin ble helt over. På toppen av skjellene ble noen kvaster timian plassert sammen med noen smørklatter. Formen ble pakket inn i to lag aluminiumsfolie og satt på varm grill i 12 minutter. Skar et hull i folien og den skjønneste duft kom ut og skjellene var åpne og muskelen akkurat passe kokt.

Serverte skjellene i suppetallerker, brukte et tomt skall som klype for musklene og spiste kraften med skje. Godt brød med aioli og tørr hvitvin til- ja det er ren lykke i solnedgangen!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s