Krabbekaker

Fylte krabbeskjell står ikke høyt i kurs hos oss, dog er de supre til å lage krabberøre av og krabberøre kan brukes til så mangt, blant annet til å lage krabbekaker av. Hovedingrediensene i tillegg til krabbekjøtt er majones og griljermel eller finmalte brødsmuler. Det er en fordel å la røren stå i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at den setter seg og blir litt tjukk og fast. Du kan gjerne bruke ferdigkjøpt majones. Jeg bruker stavmikseren til å lage majones og det er gjort på et blunk- se her:

I et høyt smalt beger som oftest følger med en stavmikser har du først i et egg. Så tilsetter du 1 god spiseskje med sennep som har litt smak, 2-3 spiseskjeer hvitvinseddik, litt salt og pepper, litt sitronsaft hvis du vil og tilslutt heller du over litt mer enn 3 dl nøytral olje. Sett kniven på stavmikseren helt i bunn av begeret og sett på motoren mens du drar mikseren forsiktig oppover. Blandingen emulgerer i løpet av få sekunder. Det viktigste er at du har nok olje ellers blir det bare en tynn suppe og det vil du ikke ha. Nå har du drøye 3 dl majones som holder seg veldig lenge i kjøleskapet i en tett boks. Oppskriften på krabberøren er inspirert av Joacim Lund.

Til krabberøren brukte jeg:

3 fylte krabbeskjell

ca 2 dl majones

4 never griljermel

1 vispet egg

2-3 spiseskjeer tørket dill (enda bedre å bruke fersk dill eller gressløk)

Griljermel, egg og dill ble blandet inn i majonesen. Deretter ble alt kjøttet fra krabbeskallene forsiktig rørt inn

Det er nå viktig å teste om det er mulig å forme kaker av røren. Hvis den er for løs må du justere med mer griljermel. Røren ble smakt til med salt og pepper og satt i kjøleskapet til jeg skulle steke kakene.

Formet kaker som ble vendt i mel, vispet egg og griljermel. Det var ganske grisete og jeg må innrømme at det krever litt tålmodighet å få kakene overført til en varm panne med mye olje.

Kakene ble stekt i ca 3 minutter på hver side ved høy varme. Det er viktig at de får en skikkelig stekeskorpe før du snur dem. De blir litt løse inni.

Krabbekakene ble servert varme på grovbrød med salat, små søte tomater og litt av majonesen som var igjen.

Kakeneav smaker utrolig godt krabbe. Neste dag spiste vi dem kalde og da var de om mulig- enda bedre var vår dom. Fyllte krabbeskjell er ofte på tilbud- denne porsjonen er nok til minst 6 personer. Hvis du som meg ikke lager kaker av hele røra, kan du bruke den som den er- feks kan du fylle en halv avokado med røre og ha på litt søt chilisaus, du kan skjære litt tykke skiver av agurk og hule ut og fylle med røre, du kan ha litt røre på nachos- ja det er i grunnen bare fantasien som setter grensene- det smaker uansett fantastisk hvis du er glad i krabbe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s