Røykelaks og avokado med ansjossaus

Dette er en enkel salat med røykelaks og avokado som høynes smaksmessig av en fantastisk saus. Kanskje du har et glass med salte ansjosfiléter som du har kjøpt på reise i et Middelhavsland og som du har glemt eller ikke vet hva du skal bruke til. Vel, her er et tips til en saus (inspirert fra godt.no) som ikke bare er anvendelig til denne retten, men også til mange andre, feks til stekt fisk.

Saus til 4 personer:

5 ansjosfiléter

1 spiseskje smør

3-4 spiseskjeer olivenolje

1/2 boks creme fraich (du kan også bruke fløte men jeg liker den syrlige smaken)

Ansjosen, smøret og oljen has i en varm panne. Rør med en tresleiv til ansjosen har løst seg opp. Tilsett creme fraichen og bland godt slik at det ikke er noen klumper. La sausen koke i ca 10 minutter. Den blir ganske tykk- rør i den av og til. Hell den over i en skål og avkjøl til romtemperatur.

Salaten lages ved å dekke en tallerken med blader av crispy salat, strø over noen strimler røykelaks og biter av avokado i passende mengder til en person. Noen dråper sitronsaft over det hele før du legger på klatter av ansjossausen og avslutter med et dryss ristede pinjekjerner. Hvis du trodde du ikke likte ansjos, så vil du ganske sikkert skifte mening etter å ha smakt denne sausen.

Du kan selvsagt også bruke nordiske ansjos- de gir derimot en annen smak som også er godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s