Yoghurtis med stikkelsbær og hyllebærsaft

Dette er en herlig og frisk is laget på yoghurt, melk, små røde stikkelsbær og hyllebærsaft. Stikkelsbærene var en gave fra Solvang kolonihage og ble brukt urenset. Ved oppbevaring i fryseren blir isen ganske hard så det lønner seg å ta den ut i god tid før den skal serveres.

Dette brukte jeg:

580 gram røde stikkelsbær

290 gram sukker

5 spiseskjeer ublandet hyllebærsaft

750 gram gresk yoghurt

2,2 dl lettmelk

Slik gjorde jeg:

Stikkelbærene, sukkeret og 3 spiseskjeer vann ble varmet forsiktig i en gryte til sukkeret var oppløst. Skrudde så opp varmen litt slik at bærene ble myke.

Bærblandingen ble kjørt i en foodprocessor til det var en puré. Tilsatte så hylleblomstsaften og kjørte kniven igjen. Da jeg smakte på puréen var den litt sur så jeg helte oppi et par skjeer til med saft og blandet. For å fjerne stilker, skallrester osv, presset jeg puréen gjennom en melsikt.

Yoghurten og melken ble blandet godt og deretter tilsatt bærpuréen

Blandingen ble helt opp i ismaskinen som kjørte i ca 1 time. Min prosjon var i meste laget for maskinen så den var ikke helt frossen da. Den halvfrosne isen ble helt oppi en plastboks og satt i fryseren. Den må nok stå der i ca 3 timer for å få rett konsistens. Som nevnt blir isen ganske hard når den står lenger i fryseren. Har du ikke ismaskin så setter du blandingen rett i fryseren- du må da røre rundt 2-3 ganger under innfrysningen så det ikke dannes iskrystaller.

Isen smaker utrolig godt i seg selv- du kan toppe med for eksempel bringebær og/eller en karamellsaus. Den holder seg iallefall 2 måneder i fryseren- hvis den varer så lenge da…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s