Lammewok med lettvinte nystekte flate brød

Hurtigstekte lammestrimler med sprø grønnsaker og soyasaus i nystekte flate myke brød er en rask og herlig middag eller lunsj. Lammekjøtt får du kjøpt ferdig strimlet eller du kan skjære dem selv fra bog eller lårskiver. Du kan også bruke rester etter feks stekt lammelår, du må bare ikke steke dem slik at de blir tørre. De flate brødene er laget av en deig med 4 ingredienser og du kan bruke både fint og grovt mel. Jeg har laget dem av fibra fullkornshvetemel og det funket kjempefint. Dog ville nok brødene blitt luftigere med fint hvetemel.

Først brødene (4 stykker):

50 gram smør og 1,9 dl melk ble varmet opp til smøret var smeltet. Melet ble tilsatt en bakebolle og melkeblandingen ble tilsatt sammen med en liten teskje salt. Jeg knadde deigen i en kjøkkenmaskin, men disse mengdene lar seg lett blande sammen manuelt i en bolle. Deigen ble pakket inn i plast og fikk hvile i romtemperatur i 30 minutter.

Deretter ble deigen delt i 4 biter som ble kjevlet ut til å passe en liten stekepanne og hvert brød ble stekt i litt olje. Brødene bobler litt opp og da er det på tide å snu dem. De skal ha brune flekker på begge sider. Legg dem oppå hverandre med et tørkehåndkle over så de holder seg myke. Hvis du ønsker brød som er sprøere til å spise ved siden av en rett, deler du deigen i flere biter og kjevler brødene tynnere ut. De vil da bli sprøere og egner seg ikke til wraps osv.

Kjøtt og fyll (til 4 personer):

800 gram lammekjøtt i strimler

2 vårløk

1 gul paprika

2 cm fersk ingefær

1 pk bønnespirer, ca 200 gram

1 god neve cashewnøtter uten salt

Gresk yoghurt

Saus:

1 dl buljong (helst en kraftig)

2 spiseskjeer soyasaus

2 spiseskjeer søt chilisaus

1 ts maisennamel

Vårløken og paprikaen ble skåret i strimler og ingefæren ble finhakket. Kjøttet ble stekt i litt rapsolje i en ganske så varm panne til det var brunt. Det ble stekt i 2 omganger og deretter lagt til side. Paprikaen, vårløken og ingefæren ble stekt et par minutter i fettet fra kjøttet og kjøttet ble så lagt tilbake. Buljongen, chilisausen og soyasausen ble blandet. Maisennaen ble rørt ut i blandingen og alt ble helt over kjøtt- og brønnsaksblandingen. Hvis du syntes det blir for tjukt så ha på bitte litt vann.

Tilslutt tilsettes bønnespirene og nøttene og alt blandes og smakes til med salt og grov pepper.

Blandingen plasseres på den ene halvdelen av de flate brødene med litt gresk yoghurt og brødene brettes- litt vanskelig å spise dette pent men du verden så godt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s