Linguine med grønn pesto og sprøstekt bacon og ristede pinjekjerner

Dette er en superrask middag om en har alle ingrediensene i hus. Det tar bare tiden du trenger på å koke pastaen. Bruker du fullkornspasta, magert bacon og pesto med mye umettet fett (feks laget med olivenolje) er retten slett ikke så usunn heller.

Dette brukte jeg til 2 personer:

ca 200 gram fullkorns linguine (du må gjerne bruke annen pasta)

1 glass med grønn pesto, evt hjemmelaget

1 pakke bacon klippet i biter

ca 1 dl pinjekjerner

litt olivenolje

revet parmesan etter lyst og hjerte

Slik gjorde jeg:

Pastaen ble kokt etter anvisning på pakken- bruk mye vann med litt salt i. Husk at pastaen skal KOKE hele tiden.

Pinjekjernene ble ristet på tørr panne til de begynte å få farge- rist på pannen av og til slik at de ikke blir brente. Etterpå brukte jeg den varme pannen til å steke baconbitene sprø. Disse ble overført til kjøkkenpapir slik at det meste av fettet ble sugd bort.

Da pastaen var ferdig og hadde litt, bare bittelitt, tyggemotstand, helte jeg av vannet. Pastaen ble helt tilbake til gryten og tilsatt litt olivenolje som ble blandet godt inn. Pestoen ble så rørt inn i slik at linguinetrådene den ble godt dekket. Deretter ble pinjekjernene og baconbitene tilsatt og fordelt i pastablandingen. Her trengs ikke salt, men et pepperdryss gjør susen. Ved servering ble parmesan drysset over og du ser her at jeg er veldig glad i parmesan (beklager kvaliteten på bildene denne gangen):

Det smaker utrolig godt med en lett rødvin til denne retten- prøv neste gang du har noen rester bacon og et glass med pesto er alltid lurt å ha hjemme hvis du ikke lager selv og har i fryseren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s