Los Guayres- en stjerne i Michelin 2020.

Restaurant Los Guayres ligger i tilknytning til Hotel Cordial Mogan Playa i Puerto de Mogan, Gran Canaria. I høst ble restauranten tildelt en stjerne i Michelin guiden for 2020. Da dette ble kjent i november 2019 kastet vi oss rundt og bestilte bord her til februar 2020. Det angrer vi ikke på. Nå som restauranten kan skilte med en stjerne så tilbyr de smaksmenyer av forskjellig størrelse- 7, 9 eller 11 retter pluss petit four. Og passende vinmenyer til som selvsagt er valgfritt. Prisene er slett ikke avskrekkende- vi gikk for en 9-retters til 80 Euro- det kan man ikke si noe på.

Vi ble veldig godt mottatt og den gode servicen gikk igjen i hele måltidet. Det føltes ikke anmasende og flere av kelnerne snakket forståelig engelsk. Ja litt norsk var det også noen som kunne.

Måltidet startet med en rekke apetizere og et glass musserende rosé cava.

Apetizerne var eksplosjoner av smaker og brakte frem en brusende lykkefølelse rundt hjerteregionen og vi gledet oss til selve menyen. Den startet med en rå stor østers i en juice laget av mais og ingefær med røkt rosmarin. Lykkefølelsen fortsatte..

Østers i mais-ingefær juice på en seng av røkt rosmarin

Neste rett var skarlagensrød reke med stekt løk rullet rundt tomatkonfit i tillegg gulrotpuré og majones. Reka var litt varm og konsistensen sprø

Skarlagensrød reke med stekt løk og gulrotkrem

Så kom en absolutt høydare- marinert rød tunfisk med pinjenøtter, en krem av pinjenøtter og konfitert vårløk, sistnevnte smakte som grønn asparges- hele retten var utrolig god og det boblet i brystet

Råmarinert rød tunfisk med pinjenøtter og konfitert vårløk

Så skulle den første nedturen komme – stekt foie gras med pærekrem, kaffeskum og Pedro Ximénez (en mørk søt sherry). Jeg er stor fan av foie gras både i terrine form og stekt rå og har smakt og laget selv, med mange forskjellige tilbehør. Dette tilbehøret med kombinasjonen kaffesmak og den søte sherryen ble bare rart syntes vi. Selve foie gras’en var også merkelig i konsistensen- hard og kompakt og under den lå noe som lignet på havregryn som muligens var vendt i noe sukkeraktig og varmet.

Stekt foie gras med pærekrem, kaffeskum og søt sherry

Neste rett var en fisk som på norsk kalles vrakfisk som er en abborfisk og som jeg aldri har sett i fiskedisken i Oslo. Her ble den servert på en seng av brønnkarsepuré. Fisken var utrolig flott i konsistensen, fast, men flaket og det passet veldig bra med den lette og vårlige puréen. Garnityret, en sherrytomat uten skinn og en pure av sopp, var som små eksplosjoner i munnen. Boblene rundt hjertet var tilbake…

Stekt vrakfisk med brønnkarsepuré

Neste rett var en canelloni fylt med ragu av geit servert med søtpotetpuré, sprø flak av noe jeg ikke fikk tak i og mini-morkler. En meget vellykket rett med mange flott smaker

Canneloni med geiteragu

Neste rett var også en kjøttrett- pattegris med ananas. Ananas er jo en klassiker med svin- det var det her også. I tillegg en vakker uthulet bit av en babysquash. Smakene var utrolig bra og konsistensen på kjøttet med en sprø hinne var bare til å gi seg over av.

Pattegris med ananas

Da var vi kommet til dessertene og de går jeg forbi i all stillhet- de var rett og slett skikkelige nedturer. En vaniljekrem med sitrussorbet- helt malplassert sammensetning og tungt syntes vi og mango som var behandlet slik at det så ut og smakte som svamp- ikke spennende i det hele tatt. Til avslutning en kopp espresso med hjemmelagde petit four

Vinpakken vi fikk til denne menyen var stort sett en god match. De fleste vinene var spanske og blandinger av flere druer. Vinkelneren var veldig på tilbudsiden når det gjaldt forklaringer og ville også gjerne ha tilbakemeldinger om hva vi syntes.

Som konklusjon vil jeg si at vi, til tross for dessertene og litt lite salt, hadde en fabelaktig opplevelse og vi kommer igjen neste år- det er helt sikkert. Vi fikk mye for pengene, både mat og vin. Så er du på Gran Canaria og er matinteressert, anbefaler jeg sterkt at du besøker denne restauranten- fantastisk mat og vin til en veldig god pris i tillegg til at du føler deg velkommen og tatt vare på.

2 kommentarer Legg til din

 1. per Olav Hanssen sier:

  Min konto er belastetet med kr. 2487,63 den 16.1.23 for besøk i Deres restaurant. Men der har jeg aldri vært. Forklaring?
  Per Olav Hanssen +4791676211

  Liker

  1. Anonym sier:

   Hei. Dette må du nok adressere direktetil restauranten. Jeg har bare skrevet en omtale av et besøk dit og har ingenting med restauranten å gjøre. Vh Grethe

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s