Stekt tunfisk med pasta

Smaken på denne pastasausen er himmelsk og veldig enkel. Vi er fremdeles på ferie og utstyr og ingredienser er begrenset. Et stykke med tunfisk, 300 gram, ble marinert i en blanding av ca 0.5 dl olivenolje, 3-4 spiseskjeer ketsjap asin (en indonesisk salt soyasaus med en litt tykk konsistens) og saften av en halv sitron. Fisken lå i ca 1 time.

1 halvstor løk ble skåret i tynne skiver og stekt/kokt i en panne på middels varme under lokk i 5 minutter. Tilsatte da 2 tomater skåret i små biter, en rød finhakket chili uten frø og 3 hvitløksfedd og kokte sausen videre 2-3 minutter. Smakte til med salt og pepper.

Fisken ble tørket og alle overflatene ble dekket med grov pepper og litt salt. Resten av marinaden ble tilsatt løkblandingen sammen med 2 spiseskjeer fast smør og alt ble rørt sammen. Pasta ble kokt etter instruksjon på pakken. Rett før den var ferdigkokt, tok jeg vare på en øse av kokevannet. Etter at pastaen hadde rent av seg, helte jeg den tilbake i gryta og tilsatte kokevannet jeg hadde tatt vare på. Da klistrer den seg ikke sammen. Løk-tomatblandingen ble også tilsatt sammen med hakket storbladet persille og alt ble blandet godt.

Fisken ble stekt i en blanding av smør og olje på høy varme på alle overflater. Den skal være rå inni og bare ha en grå kant rundt det hele. La den hvile noen minutter på benken. Ved servering ble tunfisken skåret i skiver og lagt ved pastaen direkte på tallerkenen. Det er restene av marinaden og sødmen fra løken som gjør at denne sausen blir så veldig god- og, en frisk, tørr kald hvitvin forringer slett ikke opplevelsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s