Sprøbakte scampi med smak av sitron, hvitløk og parmesan

Disse ovnsbakte scampiene ble først blandet med sitron og sjalottløk og fikk deretter et dekke med brødsmuler blandet med hvitløk og parmesan som ble sprøtt etter en tur i stekeovnen. En veldig lettvint rett- det som tar lengst tid er å rense scampiene og ta ut strengen.

Dette brukte jeg som forrett til 3 personer:

200 gram (18-20 stk) sertifiserte scampi

1 spiseskje friskpresset sitronsaft

1 spiseskje hvitvin

1/2 sjalottløk, finhakket

3 spiseskjeer smeltet smør

havsalt

grov pepper

3 store spiseskjeer PANKO (du kan også bruke knust cornflakes)

2 hvitløksfedd, finhakket

1 stor spiseskje revet parmesan

1 spiseskje sesamfrø

1 halv teskje paprikapulver

3 spiseskjeer hakket persille

sitronbåter til servering

Slik gjorde jeg:

Skallet ble fjernet fra de rå scampiene. Skar et snitt i ryggen på dem og dro ut den svarte strengen. Du trenger ikke skjære opp hele ryggen for å få den ut. Blandet scampiene med sitronsaften, hvitvinen, den finhakkede løken, halvparten av det smeltede smøret og litt salt og pepper, i en bolle. Plasserte scampiene i et ovnsfast fat.

Resten av smøret, PANKOen, den finhakkede hvitløken, sesamfrøene, paprikapulveret, 2 spiseskjeer finhakket persille og parmesanen ble blandet sammen i en bolle og deretter fordelt over scampiene som så ble bakt ved 220 grader i ca 10 minutter. Deretter satte jeg på grillen og lot scampiene få 1 minutt ekstra da temperaturen på grillen var nådd for å få toppen sprø.

Ved servering ble resten av persillen drysset over og sitronbåter ble lagt ved. Litt ferdigkjøpt tangsalat passet også fint til. Har du lave ovnsfaste porsjonsformer kan du bruke dette så får hver person sin egen porsjon.

Her er mange gode smaker og den sprø toppen gjør retten ekstra spennende å spise- velbekomme!

Én kommentar Legg til din

  1. Grethe Voel sier:

    Dette ser utrolig godt ut. Du rr dyktig!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s