Ceviche av kamskjell- super forrett

Sitrusmarinerte kamskjell med syltet rødløk og avokado servert på salatblader

Forretter som kan gjøres ferdig før gjestene kommer er alltid en innetier og dette er en slik rett. Alt kan gjøres klart slik at det bare er å legge det sammen på en tallerken når gjestene har satt seg til bords. Jeg bruker ikke ferske kamskjell til denne retten- men store frosne. Oppskriften på marinaden er raus og rekker til flere enn 2 personer. Jeg beregner 4 store kamskjell og en halv avokado pr person. Syltet rødløk har jeg nesten bestandig i en tett boks i kjøleskapet og den har lang holdbarhet. Syltet rødløk er veldig lett å lage og det finnes mange oppskrifter på nettet.

Marinaden til kamskjellene ble laget ved å blande sammen revet skall og saften av 1 lime og 1/2 sitron og 1 teskje brunt sukker eller sukrin Gold hvis du vil unngå sukker. Når sukkeret er løst ble en hakket rød chili uten frø og hinner tilsatt. Syntes du at marinaden er for sur så tilsett mer sukker. Det vil variere med sitrusene.

De frosne kamskjellene ble tint i kjøleskapet og skåret i 4 skiver på tvers da de var nesten tinte (lettere å skjære dem da). Skivene ble plassert i en bolle og marinaden ble helt over. Kamskjellene må marinere i minst 20-30 minutter for å få den rette effekten av sitrusene dog kan de ligge lenger.

Ved servering ble kamskjellskivene tatt ut av marinaden og fordelt på salat, terninger av avokado ble lagt oppå og syltet løk oppå der igjen. Det er ikke nødvendig å ha så mye løk som jeg har hatt- jeg syntes bare det er så utrolig godt. Litt marinade over for å få med chilien og et dryss med grov pepper- voila- en super forrett. Server gjerne en kald halvtørr hvitvin til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s