Julebiscotti

Denne varianten av biscotti inneholder pistasjenøtter i tillegg til mandler og også tørkede aprikoser og rosiner. Oppskriften er en direkte kopi av Ole Martin Alfsens julebiscotti som finnes i «Familie kokeboka».

Dette brukte jeg:

300 gram sukker

200 gram kaldt smør

1 teskje vanilje ekstrakt (evt en vaniljestang eller vaniljesukker)

500 gram mel

2 teskjeer bakepulver

skall fra to sitroner

4 egg rett fra kjøleskapet

100 gram pistasjenøtter

200 gram mandler

200 gram tørkede aprikoser skåret i mindre biter

100 gram rosiner

eggehvite til pensling

Slik gjorde jeg:

Pistajenøttene og mandlene ble fordelt på en bakeplate og ristet i ovnen ved 150 grader i 15 min og deretter avkjølt og grovhakket

I en foodprosessor ble sukker, smør i terninger og vaniljeekstrakt kjørt sammen. Deretter ble mel, bakepulver og sitronskall tilsatt og alt ble blandet med kniven. Eggene ble tilsatt ett og ett mens maskinen kjørte. Tilslutt ble nøttene blandet inn. Deigen var nå litt myk så den fikk et lite opphold i kjøleskapet.

Deigen ble delt i 6 biter som hver ble rullet ut til en pølse på et melet bord. Jeg la tre pølser på hvert brett. Pølsene ble penslet med sammenpisket eggehvite og stekt ved 170 grader i ca 30 minutter.

Eggehviten blir gyllen før deigen er ferdig så pass litt på så du du ikke tar kakene ut for tidlig. Mens kakene var varme ble de skåret i skiver på skrå- ca 1,5 cm. Hver bit ble snudd slik at snittflaten kom opp og kakene fikk en ny tur i ovnen for å tørke. Nå ved 150 grader. I oppskriften står det at dette tar 5-15 minutter. Jeg måtte tørke mine i ca 20 minutter og enda var de ikke helt tørre da jeg tok dem ut. De ble tørrere da de ble kalde. Biscottiene smaker deilig av sitron og tørket frukt og de er litt seige inni.

Dette er en stor porsjon og disse kakene egner seg veldig godt til å gi bort- for eksempel kan du pakke dem inn i cellofan så har du en flott gave til neste gang du besøker noen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s