Tynn pizza med grov bunn

Det er lenge siden vi har hatt pizza på menyen og siden vi prøver å redusere inntaket av hvitt mel, laget vi denne gangen en grov variant av bunnen som også viste seg å være enkel å kjevle ut tynt.

Jeg har ofte tomatsaus i fryseren. Noen ganger i året lager jeg tomatsaus av 2 bokser hermetiske cherrytomater som jeg koker sammen med 2-3 ferske store tomater kuttet i biter, 1 spiseskje tomatpure, 2 spiseskjeer balsamico, 1 spiseskje flytende honning, litt salt og pepper, og noen hvitløksfedd skåret i skiver. Dette kokes i en liten time, jevnes med en stavmikser og fryses ned i porsjonspakker når sausen er avkjølt. Det finnes mange ferdige pizzasauser på glass som også smaker godt. Jeg bruker revet mozarellaost på pizza, den er mild og mindre kaloririk enn andre gule oster.

Deigen laget jeg av 1 dl hvetemel, 3,5 dl grovt sammalt hvetemel, 0,5 dl havregryn, 1 teskje tørrgjær, litt salt og ca 2,5 dl lunkent vann. Deigen sto til heving i ca 50 minutter før den ble kjevlet ut på et bakepapir.

Ovnen ble satt på 275 grader med stekeplaten i.

Tomatsausen ble fordelt over pizzaen og osten ble fordelt over sausen. Fyllet var enkelt og besto av oppskåret salami og kokt skinke og noen ferske ananasbiter. Oppå det hele et dryss med tørket oregano. Da ovnen hadde ønsket temperatur, tok vi ut platen og plasserte bakepapiret med pizzaen direkte på den varme stekeplaten. Pizzaen sto i ovnen i ca 10 minutter- det vil nok være litt forskjellig fra ovn til ovn. Pass på siden temperaturen er så høy.

Da pizzaen var ferdig og litt nedkjølt- et par minutter i romtemperatur- drysset jeg over litt ruccolasalat og halve cherry tomater.

Bunnen var sprø og veldig god og ikke minst mettende. Restene spiste jeg til lunsj dagen etterpå..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s