Stekt lysing med purre, rotfrukter og hvitvin

Lysing er en supergod hvit fisk som egner seg både til å bake i ovnen og til å steke på pannen. Den har et kraftig kjøtt og går ikke så lett i stykker når den stekes. Strør du filéten med litt salt og lar den ligge 20-30 minutter før du steker den, blir den ennå fastere i kjøttet.

Dette brukte jeg (til 2 personer):

4-500 gram fiskefilét

2 gulerøtter

2 pastinakker

2 små purrer

1/2 kinesisk hvitløk

1 liten kopp hvitvin

50 gram smør i terninger

sitron

Slik gjorde jeg:

Filéten ble skåret i porsjonsstykker og drysset med salt. Deretter ble grønnsakene renset og skåret i små terninger som ble stekt i en middels varm panne i rapsolje noen minutter. Pass på så ikke hvitløken blir brent- den tåler lite og blir beisk hvis den blir mye stekt.

Tilsatte så hvitvinen og lot væsken dampe nesten helt inn før smørterningene ble tilsatt og rørt inn slik at grønnsakene fikk en kremet konsistens. Krydret med salt og sitronsaft.

Da grønnsakene var nesten ferdige, varmet jeg opp en annen panne. Stekte fiskestykkene som også fikk et dryss med grov pepper, på begge sider i rapsolje. Da fiskestykkene var hvite nesten igjennom snudde jeg dem og stekte dem et lite minutt på den andre siden.

Serverte den stekte fisken oppå en seng av grønnsakene. Som tilbehør ble det stekte kokte middagsbygg denne gangen. Du kan koke middagsbygg og fryse ned i porsjonspakker- lettvint og sunt da den inneholder mye protein og fiber.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s