Svinekjaker med løk og eple

Svinekjaker skjæres ut fra den kjøttfulle delen av kjakene på grisen. En sjelden gang finner du dem i en kjøttdisk i et supermarked og de kan også bestilles. Jeg kjøpte mine på Kielfergen hvor de ofte har gode tilbud på frosset kjøtt. Svinekjakene er ganske små og de trenger lang koke/steketid men det er verdt det. Kjøttet blir utrolig mørt og lett å spise. I tillegg til asiatiske smaker syntes jeg epler og løk er noe av det som passer best til svin og denne oppskriften er basert på det. Svinekjaker er også rimelig mat og du trenger ca 1 kjake pr person, litt avhengig av størrelsen og hvor mye tilbehør du har. Her har jeg laget en stappe av poteter og pastinakk som ble servert til.

Slik gjorde jeg (til 3 personer):

Fjernet noe av senene på kjakene men det er strengt tatt ikke nødvendig for de forsvinner når kjøttet stekes/kokes. Renset løk og epler (beholdt skallet på eplene) og delte alt i båter. La kjøttet, eplene og løken i en ovnsfast gryte og drysset salt og pepper over. Tilsatte litt eplemost slik at det dekket bunnen av gryta. Noen blader salvie og noen stilker med timian ble plassert på toppen.

Deretter satte jeg lokk på gryta og satte den inn i ovnen ved 80 grader. Dette gjorde jeg på morgenen. Resten av dagen gjorde jeg andre ting. Kjøttet var ferdig tidlig ettermiddag men jeg lot det bare stå i ovnen ved 80 grader til det var tid for middag.

Mens jeg laget potet/pastinakk stappa skrudde jeg ovnen opp til 180 grader slik at jeg fikk redusert væsken som var dannet i gryten. Da får du også litt stekeeffekt på kjøttet.

Ved servering la jeg stappe på tallerkenen og en kjake oppå og fordelte eple/løkblandingen rundt. Skyen, som har en fabelaktig smak, ble helt over kjøttet og finhakket storbladet persille ble drysset over .

Du kan bruke alle typer epler. Jo sydligere jo bedre. Er eplene søte tilsett litt hvitvin eller eplecidereddik eller hvitvinseddikk. Godt blir det garantert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s