Vintur-dag 10 og avsslutning

Siste dag i Alsace og vi hadde ikke veldig store planer. Været var litt ustadig og vi bestemte oss for en sakte kjøretur fra Gueberschwir langs Route de Vin til Ribeauville. Det ble en vakker opplevelse og i alle de små stedene vi var innom bugnet det av hengepelargoniaer og flittig lise hvorenn vi kom

Da vi kom til Ribeauville regnet det dessverre så all konsentrasjon ble brukt til å unngå å bli våt så det ble smått med bilder.

Det er en sjarmerende by med ca 5000 innbyggere. En hovedgate midt i byen tilbyr mange vinsmakingssteder og mange butikker som frister med gode oster og delikatesser. Absolutt et sted å anbefale hvis du er i området.

Vi er nå 8 personer på tur, 4 av oss har vært i Alsace flere ganger over mange år. To av oss var første gang her sommeren 1995, en varm sommer med temperaturer over 30 grader. Da bodde vi på et lite hotell i Bergheim, Chez Norbert. Noen år senere møttes 4 av oss her litt tilfeldig og dette var starten på vinturer vi har tatt med jevne mellomrom. Til forskjellige steder, men alltid innom Alsace. Derfor hadde vi lyst til å mimre litt og bestilte lunsj hos Chez Norbert som har fått nye eiere og selv om hotellet heter det samme har restauranten fått nytt navn: le Dom’Ange. Standarden var den samme og vi spiste carpaccio av rå store reker marinert i sitrus og foie gras som for flere av oss er en innertier

Vel hjemme var det tid for å gå en tur i vinmarkene eller i byen og oppdage nye veier. Gueberschwir har et Grand Cru område som heter Goldert og dette er godt markert med skilt

Selvsagt måtte vi også smake på vinene til familien Schneider. De har et lite rom i inngangen til vinkjelleren hvor denne seansen finner sted. Denne gangen var det Sophie som er svigerdatter på gården som hun og mannen Xavier nå driver. I familien Schneider snakker de tysk men til vår glede snakker Sophie også engelsk. Det ble en humørfylt smaking av x antall viner, vi sluttet å telle etter en stund

I dag morges startet vi på den lange turen hjem. Bilene ble fylt opp med Schneidervin i tillegg til andre innkjøp. Noen av familien, Gerhard og Gilberte som nå har pensjonert seg og datteren Frederique, som driver huset vi har bodd i, kom for å ta farvel. Det ble tatt en mengde bilder og gitt en masse klemmer og vi har allerede nå lyst til å dra tilbake til disse folkene som er så dedikert til det de har valgt å bruke livet sitt til

Resten av dagen i dag har vi brukt til å kjøre nordover på autobahn i Tyskland med sine veiarbeid og STAU. Vi overnatter i Bispingen og har 150 km igjen til Kiel i morgen og ferden hjem til Oslo.

Det har vært en fabelaktig spennende og hyggelig tur og vi har mye igjen for god planlegging. Nå kan vi se frem til mye hygge fremover

Fornøyd vinoppkjøper 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s