Vintur-dag 9

To vinprodusenter sto på agendaen i dag. Vi startet i Guebwiller sør i Alsace. Dette er det eneste området i Alsace som har 4 Grand cru områder. Grand cru er det høyeste kvalitetsnivået og det er bare 4 druer som er tillatt i disse vinområdene: riesling, pinot gris, muscat og gewürstraminer.

Familiebedriften Domain Schlumberger er den største produsenten i området og ca 60 % av deres vinproduksjon er Grand cru viner

Her fikk vi en flott omvisning av Isabella som på en veldig forståelig måte forklarte oss om produksjonen av vinen fra innhøsting som de holder på med nå, fremstilling av juicen som skal bli vin, filtrering av bunnfall, fragmentering, lagring av vin i gamle eikefat som tar 17000 liter og ståltanker, tapping på flasker, lagring av flaskene og påsetting av etiketter

Etterpå fikk vi smake 10 av deres beste viner. Vi fikk sammenligne viner som var laget av druer som hadde vokst i et Grand cru område med samme druen dyrket på andre områder. Det var spennende og lærerikt og vi ønsket akkurat der og da at Norge var medlem av EU…

Deretter satte vi kursen over på andre siden av Rhinen til Kaiserstuhl området i Tyskland, nærmere bestemt til Ihringen. På hotel Winzer Stube fikk vi nærmest et eget rom hvor dagens lunsj ble inntatt. Etter å ha smakt på så mange hvitviner var de fleste klare for en øl. Jeg valgte en frisk utgave av carpaccio hvor kjøttet nok var av det mest perfekte jeg har spist

Neste stopp var smaking hos vinhuset Karle rett borti gata.

En liten familiebedrift som vi har besøkt tidligere. Vi smakte og vi smakte og handel ble det også

Vi er alle betatt av fru Karle, hun er et sjarmtroll, snakker veldig tydelig tysk og er bare blid.

Gueberschwir er en liten landsby med ca 800 innbyggere. De har minst 3 veldig gode restauranter og en av dem er familiebedriften la Taverne Medieval

Et fantastisk sted hvor mor passer restauranten og far og datter styrer kjøkkenet. Alle gledet seg og det ble en kjempeopplevelse. Noen holdt oss til kjente retter mens andre prøvde nye ting. Maten blir her bare bedre og bedre

Foie gras til forrett, froskelår til hovedrett og nougattis til dessert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s