Vintur-dag 6

Så var tiden kommet for å si farvel til våre to flotte verter i huset på landet. Det ble en litt hektisk morgen på grunn av litt tidsnød. Likevel klarte de to å trylle frem en super frokost før vi tok avskjed

Olivier og Christopher, flotte verter i huset på landet.

Loire er kjent for sine mange slott. På våre kjøreturer hadde vi foreløbig ikke sett mange av dem bortsett fra i Saumur. Så vi var glade for å ha kjøpt en såkalt privat tur hos Bordovino med tur til 2 slott. Den tok utgangspunkt i Tours der vi klarte å finne 2 parkeringsplasser rett rundt hjørnet fra møtepunkter. Der møtte vi Daphne som viste seg å være en veldig hyggelig å flink guide.

Først kjørte vi vestover til Chateau de Villandry. Slottet ble bygget på 1500 tallet og har hatt mange eiere. Nå drives det av etterkommerne til J. Carvallo, en spansk lege som kjøpte det i 1906. Han brukte mye penger på renovering og på å lage de utrolige dekorasjonshagene som slottet er så berømt for. Familien driver slottet den dag i dag og bor i en sidebygning til selve slottet. Vi fikk en omvisning i slottet og i hagene, en flott opplevelse.

Av guiden lærte vi at for å bli kalt et slott må bygningen ha minst et tårn, vanngrav og en omliggende mur. Neste stopp på turen var Chateau de l’Islette, et privat slott som ligger litt lengre vest for Villandry.

Den eldste delen av slottet er fra 1500 tallet

Slottet er omgitt av vann og ligger ved elven Idre. Vakre omgivelser. I 2010 ble slottet åpnet for publikum og det som er litt spesielt er at familien som eier slottet bor der om vinteren og om sommeren kan publikum gå gjennom leiligheten deres og se hvordan rommene er blitt tilpasset tiden i dag samtidig som mye tilhører andre tider.

Turen ble avsluttet med picnic nede ved vannet hvor guiden disket opp med lunsj og vin, jammen klarte hun å få frem solskinn også.

Turen tok ca 4.5 timer og resten av dagen ble brukt til å flytte oss til en ny del av Loire dalen, til Sancerre området. En kjøretur på ca 2.5 timer. Der tok vi inn på hotellet La Cote Des Monte Damnés i den lille byen Chavignol

Hotel la Cote Des Monte Damnés

Én kommentar Legg til din

 1. Gudrun Skretting sier:

  Hei og takk for SMS. Jeg har gjort det helt store ,kastet laderen til a paden . Tro det eller el.tre stykk har sett etter den men borte var og er den Igår kastet jeg avisene i søppelet ,tror den må ha fulgt med avisene ned i avgrunnen. Tenk at dere nå er i Alls?det er nok koselig. Igår var det møte her i flere timer det bar en politiker fra allepartiene

  Med innlegg først så var ordet fritt som forlangte svar fra polit. Skal si det var kjekt å høre på .så mangegodeinnlegg . Så timene gikk. Vi hat flott vær disse dagene .gar bare gått en lang tur rundt eiendommen her skal si det er stort her .var trett da jeg kom hjem. Sigve var en tur hos megnesten rettfra Sola .

  De han.B. Og Sivert reiste ut på dagen hjem i kveld.kan ikke. O der på en stund nå da badet skal fikses m.varme i gulvet da er det jo ikke vann heller .forsto det holder på å skje noe med huset i byen en engelsk har vært interessert håper det ordner seg,

  sIgvehar en lader i reserve som jegfår imorgen.heldige meg .hils rundt deg klem

  Sendt fra min iPad

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s