Vintur-dag 5

Saumur er en by og en vinregion i Loire som et spesielt kjent for musserende vin og rødviner laget av Cabernet franc. Hvitviner lages for det meste av druen Chenin Blanc. Under byområdet er det store og lange gamle gruveganger fra den gangen de utvant kalkstein. Disse gruvegangene har perfekt temperatur og fuktighet for å produsere vin. Vårt første stopp var hos vinhuset Bouvet Ladubay. Dette er et vinhus som ikke har egne druer men som kjøper druesaft fra andre produdenter og lager musserende vin og vanlig vin fra denne saften. Vi ble veldig imponert over stedet, de har også hatt en skulptør som har laget «rester » av gamle monumenter for å få den rette stemningen i gruvegangene. Her lages musserende vin både som cremant de Loire (store bobler) og som brut ( små bobler som stiger opp fra midten av vine).

Været var ikke helt på topp. Vi kjørte til Saumur sentrum og fant etter en liten stund endelig et sted som hadde plass til 8 personer midt i den travleste lunsjperioden. Logis Cristal Hotel Restaurant var stedet. Der serverte de super mat og utviste god service.

Så var det på tide å dra til Caves de Louis de Grenelle. Disse har også hovedfokus på musserende vin men lager den av egne druer.

Også her lagres vinene i de underjordiske gangene under byen. Vi fikk en liten omvisning der og følte oss ganske flinke siden vi hadde hørt det meste før.

En liten tur til Chateau de Saumur ble det også tid til. Det ligger vakkert til på toppen av byen og ser ut som et skikkelig Walt Disney slott. Til tross for sterk vind og regnbyger var det masse folk der og et lokalt matmarked og veldig god stemning.

Kvelden ble tilbrakt i huset på landet med bobler og god mat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s