Vintur-dag 4

Vi bor på landet midt i Loiredalen og vi har enda ikke sett en vinstokk. Det er litt underlig- utifra erfaring fra andre vinområder vi har reist i tidligere hadde vi forventet at det var marker med vindrueplanter overalt.

Vårt første besøk i dag var til vinduet Domaine Huet i Vouvray rett øst av byen Tours langs Loire elven. Dette vinhuset produserer eksklusive viner av druen Chenin Blanc. De dyrker biodynamisk og vinene deres er rangert som noen av de beste i verden. Noe også prisene antydet. Vinene kan fås på Vinmonopolet. Det ble en flott opplevelse for oss med en fin innføring i husets historie og produksjon- på engelsk.

Enda hadde vi ikke sett noen vindrueplanter. Det viste seg at i dette området så dyrkes plantene på toppen av åssiden der det er flate og endeløse vidder

Neste vinhus lå i byen Chinon, vest for Tours. Her var det mer åkrer med vinplanter langs veien. Vi var litt tidlig ute og benyttet tiden til å spise lunsj. I Frankrike må du passe klokka for å rekke lunsj siden restaurantene stenger mellom lunsj og middag. Chenin ligger langs Loires sideelv Vienne og har en gedigen borg plassert midt i sentrum.

Domaine de Noiré ligger rett utenfor byen. Vi hadde en avtale om omvisning der som ble avlyst like før vi dro fordi innhøstningen av druene pågikk. Det var likevel åpent for smaking. Og vi fikk smake mange viner. Disse vinene var litt mindre eksklusive enn de forrige, både i smak og i pris. Det ble dessverre ikke den helt store opplevelsen siden damen som serverte oss ikke snakket engelsk.

Resten av dagen var det avslapping og turgåing i nærområdet og deilig kveldsmat med nyinnkjøpt vin og Venus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s