Vintur – dag 3

Målet vårt i dag var å kjøre til Le Fabrique de Parcius, et hus vi har leid ca 30 minutters kjøring rett sør for Tours. Før dette ønsket vi alle å ta en nærmere titt på museet i morgen vi bodde på i natt. Chateau Fort de Sedan var den største borgen i Europa i Middelalderen og ble bygget i ca 1420 og et senere bygget om og påbygd flere ganger. Museet var veldig fint og godt organisert.

De forskjellige begivenhetene er godt beskrevet på engelsk, livaktige figurer demonstrerte livet i borgen. Det var veldig fin utsikt over byen Sedan på flere av utepostene.

I dag har vi bare kjørt ca 500 km. Veien gikk via utkanten av Paris, ned til Orlėans og til Loiredalen. Også i dag var det lading av Teslaen hvorav den ene pausen ble brukt tiø lunsj, denne gang på Burger King. Sjåførene våre holder humøret oppe

Rundt Paris var det utrolig mye biler, vi mistet litt tid der og var veldig fornøyde da vi endelig kom frem til huset, langt ute på landet. Det ble vi mottatt av Christoph og Olivier, gutta som driver stedet.

Vertene våre Christoph og Olivier

De virket som om de ventet akkurat på oss og mente at vi var de første norske gjestene de har hatt-det var stas at det ble akkurat oss. Vi hadde bestilt middag hos dem og den startet med at de serverte apéritif som besto av musserende Loire vin laget på Cabernet Franc og småretter. De hadde laget meny på fransk som de hadde oversatt til norsk vha Google, noe som både imponerte oss og gå oss en god latter når vi så på noe av resultatet

Det var utrolig deilig å få servert mat hjemme og den smakte nydelig. Det ble servert lokale viner til

Før en gangs skyld bar det desserten som ble en innertier for meg, terten med epler confitert i lokal rødvin.

I morgen begynner alvoret og jakten på vin. Vi har ennå ikke sett en eneste vinstokk selv om vi befinner oss i tjukkeste vindistriktet!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s