Langtidsstekt ribberull med bbq saus og salvie

Jeg fikk i gave en ribbe som jeg skar ut beina av som ble brukt til spare ribs. Spørsmålet var hva vi skulle gjøre med resten av ribba på sensommeren. Vi hadde mye bbq saus igjen som kunne brukes hvis vi lagde en rull av ribba. Vi valgte å fjerne svoren og det meste av fettet.

Ribba ble lagt med den svorløse siden ned. Den andre siden ble gnidd inn med salt og pepper og et raust lag med bbq saus ble jevnt fordelt over. Ferske salvieblader ble fordelt over sausen. Rullet sammen fra kortsiden og bandt opp det hele. Plasserte rullen i en liten langpanne og fordelte over noen skiver sitron og flere salvieblader. Bakte rullen ved 65 grader i ovnen over natt og det meste av neste dag. Ca tre kvarter før servering tok jeg ut formen og silte væsken som hadde dannet seg. Til formen tilsatte jeg løk i båter, potetbåter og eplebåter sammen med væsken og skrudde opp varmen til 180 grader.

Når potetene begynte å bli møre tok jeg ut kjøttet og lot det hvile i ca 15 minutter mens jeg slo av ovnen og lot grønnsakene stå inni ovnen til servering.

Væsken som dannet seg var verdt hele prosessen alene, kjøttet ble kjempemørt og grønnsakene var gjennomtrukket av den gode væsken. En herlig måte å bruke en ribbe på utenom sesongen. Prøv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s