Stekte kongekrabbeklør med søte tomater

Det er ikke ofte jeg kjøper kongekrabbe. I Oslo er nå prisen på langt over 600 kr så det sier seg nærmest selv. Av og til har imidlertid Meny skalldyrhelger med 30 % avslag og da føles det en smule bedre å skeie ut. Denne gangen fikk jeg i tillegg fatt i rå klør og da var det bare å slå til.

Klørne ble delt opp mellom leddene og de enkelte delene ble delvis klippet opp og delvis skåret med en brødkniv slik at kjøttet åpenbarte seg. De delte klørne ble lagt i en ildfast form og klatter av smør ble fordelt over. Formen ble satt inn i en varm ovn, 240 grader, til kjøttet var hvitt. Bedre å steke litt før lite enn for kort, det blir fort tørt.

Imens ble små søte tomater delt i fire og blandet med renskåret vårløk, salt og pepper og litt olivenolje. Den stekte krabben ble lagt på fat med tomatblandingen over. Pass på å få med væsken fra den ildfaste formen, der sitter mye god smak. Serverte med foccacia og det var overraskende godt med de søte tomatene til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s