Rå kamskjell med syltet ingefær og soya

Jeg må innrømme at jeg ofte bruker frosne kamskjell. Av og til unner jeg meg/oss ferske kamskjell som både smaker bedre og har bedre konsistens enn de frosne. Noe av det beste er å såise dem rå- da kommer den søte smaken frem og konsistensen er som fløyel.

Til denne forretten til 2 personer har jeg brukt 3 kamskjell- jeg skulle hatt 4, men det fikk jeg ikke tak i. Hvis du ikke vet hvordan du åpner ferske kamskjell finnes det mange instruksjonsvideoer på nettet som viser det. Til denne retten er det bare den hvite muskelen som brukes.

Lag en dressing/saus av saften fra 1 lime, 3-4 spiseskjeer soya og 4-5 biter syltet ingefær. Dette er ikke sushi ingefær, men ingefær som er søtsyltet og som fås på glass. Bland alt til sausen sammen og smak til med noe av sirupen fra ingefærglasset. Sausen er farlig god …

Skjær kamskjell i tynne skiver i lengderetningen av muskelen og plasser dem på en tallerken. Hell over sausen rett før servering- pynt med urter etter ønske.

Server med godt brød som du kan bruke til å suge opp sausen og gjerne en kald pinot gris i glasset. Det smaker helt utrolig godt og du får bare lyst på mer og mer…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s