Gratinert isgalt med grønne grønnsaker

Isgalt er en favoritt her i huset og når jeg ser fine fileter i fiskedisken så havner den oftest i handlekorga. Den har en fin smak av skalldyr så det er litt på kanten å kle den inne så og si slik som her. Men forandring fryder…

Dette brukte jeg (rikelig til 2 personer):

4-500 gram fiskefilet

1 fennikel

4 vårløk

sukkererter

2 fedd hvitløk

ca 1 dl fløte

2 spiseskjeer olivenolje

100 gram gulost (bruk en ost med litt smak i)

salt og grov pepper

pesto

5 dl grønnsakbuljong kokt på avskjær fra fennikel, vårløk og hvitløk

Slik gjorde jeg:

Grønnsakskraft ble laget ved at jeg kokte avkjæret fra grønnsakene i 5 dl vann i 10 minutter. Du kan også bruke kraft laget på grønnsaksbuljongterning eller fiskebuljongterning. Kraften ble silt og hellt tilbake i gryten. Båter av fennikelen, hvitløken og biter av vårløken ble kokt i denne kraften sammen med oljen til all væsken var fordampet. Det ble brukt sterk varme til dette og det tar litt tid- 15-20 minutter.

Rett før væsken ble borte tilsatte jeg sukkerertene (antall etter ønske)

Grønnsakene ble stekt litt i gryten før de ble overført til en ildfast form. Biter av fisken ble lagt oppå grønnsakene og fløten ble helt over. Den skal bare dekke bunnen- grønnsakene har mye væske i seg selv. Litt pesto ble fordelt over fisken. Jeg brukte ferdigkjøpt pesto men det er ikke å komme fra at hjemmelaget er mye bedre. Strødde over salt og grov pepper og revet ost ble fordelt over det hele

Grillelementet i ovnen ble satt på 250 grader. Kan du ikke stille inn grillelementet på temperatur så bruk det som det virker på din komfyr men pass på så osten ikke blir brent. Formen sto i ovnen min i ca 10 minutter- da var fisken kritthvit og osten smeltet

Du kan selvsagt bruke annen fisk også- det blir nok best om du bruker en som er litt fast i kjøttet. Denne gangen var det et ønske om kokte poteter så det ble servert til- utrolig godt var det. Restene ble delt til lunsj dagen etter og det smakte like godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s