Gremolata-urtetilbehør til det meste

Gremolata er et italiensk tilbehør som lages av storbladet persille, revet sitronskall og finhakket hvitløk. Det kan brukes som topping til det meste og tilfører en frisk og litt spenstig smak og struktur. Det er utrolig lett å lage forutsatt at du har en skarp kniv med stort blad som egner seg til hakking/kutting. Blandingen kan oppbevares i en tett boks i minst en uke. I Italia brukes den mest som topping på osso bucco som lages av kalv. Noen tilfører litt olje slik at konsistensen blir mer som en paste, det er smak og behag. Her har jeg brukt den på langtidsstekt kalvestek som ble servert lunken. Gremolataen tilførte syrlighet og friskhet til kjøttet som ikke smakte så mye i seg selv. Til stekt fisk ville jeg hakket noen nøtter og tilsatt gremolataen.

Dette brukte jeg:

1 bunt storbladet persille

2 sitroner

1 kinesisk hvitløk

Persillen ble finhakket, hvitløken like så og sitronen ble revet fint. Husk å bare ta med det gule, det hvite er bittert.

Alt ble blandet sammen og var dermed klar til bruk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s