Kald restesuppe til en varm sommerkveld

Når det har vært veldig varmt hele dagen og temperaturen fremdeles er over 20 grader og du må ha et salt måltid- hva passer vel bedre da enn en kald suppe. Vi hadde vært bortreist noen dager og da er det alltid noen litt slappe grønnsaker i kjøleskapet. Jeg fant noen stilker med stangselleri, en halv litt skrukkete chili, en halv rødløk, flere halvstore tomater, et blomkålfeste med blader, sitrongress, en rød paprika, noen tørre vårløk og en pastinakk. Alt dette skar jeg opp i grove biter som fikk en omgang på panna i litt rapsolje før alt ble kokt i vann tilsatt litt kyllingfond fra flaske og litt ferske urter som timian og storbladet persille. Da alt var mørt kjørte jeg hele blandingen i en foodprosessor til det var en grøt. Jeg hadde ikke skrelt stangselleristilkene så det var endel trevler der, derfor tok jeg bryet med å presse det hele gjennom en melsikt. Det er litt jobb så det lønner seg å bruke gulrotskrelleren på stangsellerien på forhånd. Suppa ble smakt til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft og avkjølt på benken i flere timer. Her kan du bruke absolutt det du har. Fargen på suppa bærer preg av at den inneholder tomater og rød paprika, fargen vil være anderledes med andre grønnsaker.

Suppa ble servert med sprøstekt bacon som akkurat var gått ut på dato, noen ferdigrensede reker fra fryseren som var en rest etter et rekemåltid og små biter av en litt slapp agurk hvor frøene var fjernet. En klatt rømme hadde nok også vært godt. Kombinasjonen av bacon og reker var super!

Neste gang du tenker å kaste de gamle grønnsakene så lag en suppe av dem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s