Grillet laks med sprø topping og sommergrønnsaker

Dagen hadde vært veldig varm og vi ville ha en lett middag, både for magen og med ikke for mye arbeid. En rest av Salma laks ble tatt ut av fryseren og tint. Både laksen og gulrøtter og neper medbrakt fra Jæren egner seg godt til grilling, spesielt i form og slik ble det denne kvelden som kunne gi oss inntrykk av at vi var i Syden.

Dette brukte jeg til 2 personer:

ca 400 gr Salma laks

1 neve gresskarkjerner

1 neve mandler

1 bunt neper

1 stor ny gulrot

noen soltørkede tomater

friske urter

Slik gjorde jeg:

Mandlene og gresskarkjernene ble finhakket i en liten blender

Laksen ble delt i porsjonstykker som ble lagt på bakepapir i en grillform. Drysset salt over og dekket med mandel/gresskarblandingen. Dette kan gjøres i stand på forhånd. Får du for mye av nøtteblandingen så ha den på et tett glass e.l. til senere bruk.

Bildet viser den ferdig grillede fisken

Nepene og gulroten ble renset og skåret opp i grove biter som ble forkokt i et par minutter i lettsaltet vann. Grønnsakene ble lagt på bakepapir i en grillform sammen med soltørkede tomater og urter slik som rosmarin, storbladet persille og timian.

Laksen ble grillet på direkte varme i ca 8 minutter- tiden er avhengig av tykkelsen på fiskestykkene og også på hvor varm grillen er. Grønnsakene ble satt inn i grillen på direkte varme etter halve tiden. Litt ramsløkpesto ble fordelt over de ferdige grønnsakene. Du kan også bruke annen pesto selvsagt.

Til dette hadde vi nye poteter og smeltet smør. I glasset hadde vi faktisk bobler- Rotari Riserva Brut 2014 en musserende vin fra nordlige Italia, fra vinområdet som heter Trentino-Alto Adige. Vinen har fine små bobler og lukter sitrus og epler. Den er litt fet og har en lang, fin ettersmak. Vi drakk den som aperitiff og brukte resten til maten og jammen gikk det veldig fint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s