Grillet aubergine med sitron, hvitløk, feta og pinjekjerner

Dette brukte jeg til 2 personer:

1 mellomstor aubergine

litt vanlig koksalt

0.5 dl olivenolje

saften og skallet av 1 sitron

1/4 finhakket kinesisk hvitløk

fetaost

1 neve ristede pinjekjerner

fersk basilikum

Slik gjorde jeg:

Fjernet stilkfestet på auberginen og skar den i ca 1/2 cm tykke skiver på langs. For å fjerne bitterstoffer som er i auberginen la jeg skivene i et dørslag og drysset salt over dem. Oppå la jeg en skål som passet i størrelse og et lite glass vann oppi der igjen for å få litt tyngde. Etter ca 30 minutter skylte jeg skivene godt og tørket dem i et tørkehåndkle (eller med husholdningspapir).

Pisket sammen olivenolje, sitronsaft og skall og tilsatte den finhakkede hvitløken. Dette ble penslet på begge sider av auberginskivene som ble grillet 2 minutter på begge sider på sterk direkte varme. Du kan gjerne ha tykkere skiver, de er litt lettere å håndtere på grillen. De ferdige skivene ble plassert på et fat og fetaost i mengder du liker og pinjekjerne ble dandert over skivene og alt fikk et dryss med oppdelt basilikum grov pepper.

Denne retten er kjempegod i seg selv. Denne gangen ble den servert med grillede kyllinglår og en youghurtsaus med reddiker og og i glasset en spansk rosé cava; Federico Paternina Banda Rosa Rosé Brut, den er superbillig og veldig frisk og lett å drikke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s