Ovnsbakte gulrøtter med hvitløk og ingefær

Ovnsbakte gulrøtter får en mye mer intens og litt søtlig smak enn kokte gulrøtter. I tillegg kan du smakssette med forskjellige ingredienser som du liker. Noe som passer godt til den litt søte smaken av gulrot er sitrus, spesielt appelsin, og ingefær. Dette er godt tilbehør til fisk. I tillegg kan du servere det som en egen forrett og da er det morsomt å lage porsjonspakker.

Til 2 personer trenger du:

1 bunt små nye gulrøtter eller færre større gulrøtter

Saften av 1/2 appelsin

3 spiseskjeer rapsolje

1 spiseskje flytende honning

salt og grov pepper

2 cm finhakket fersk ingefær

1 finhakket kinesisk hvitløk

litt frisk rosmarin

Tilbered slik:

Hvis du bruker nye gulrøtter, dvs de som kommer i bunt om våren-forsommeren, så trenger du ikke skrelle dem. Er det vintergulrøtter må du skrelle dem og kanskje dele dem på langs hvis de er store. Dekk en liten ovnsfast form med bakepapir. Legg gulrøttene oppi og fordel finhakket ingefær og hvitløk over. Bland appelsinsaft, olje, honning, salt og pepper og pisk sammen. Hell blandingen over gulrøttene.

Fordel litt fersk rosmarin over og lag en pakke av bakepapiret.

Sett formen i forvarmet ovn ved 180 grader og la gulrøttene bake i 25-35 minutter, avhengig av størrelsen og hvor myke du vil ha dem. Personlig vil jeg at de skal ha litt motstand når du stikker en kniv inn i dem.

Hvis du vil servere gulrøttene som en forrett lager du porsjonspakker med bakepapir. Gjestene vil undre seg men få en positiv overraskelse når de åpner pakkene- denne retten står utrolig godt på egne ben

Det smaker godt med en riesling til gulrøttene hvis de serveres som en forrett- velbekomme!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s