Grillet uer med neper og ovnsstekte urtepoteter

Uer er en av de fiskene som egner seg godt til å grille med skinn og i dag fant jeg to hele halestykker fra lettsaltet uer i fiskedisken. Det er ikke så lett å finne oppskrifter på grillet uer men denne her er inspirert av godfisk.no. Sammen med vårgrønnsaker og en kjempegod sennepsvinaigrette ble dette topp!

Dette brukte jeg:

2 halestykker av saltet uer med skinn, ca 500 gram tilsammen

Litt smeltet smør

Salt og grov pepper

6-8 vårløk

4 store neper

1 liten spiseskje Dijon sennep

1 liten spiseskje hvitvinseddik (evt sitronsaft)

0.5 dl olivenolje

Parmesanost

6 store nye poteter

1 kinesisk hvitløk

Urter etter ønske

ca 50 gr smeltet smør

Slik gjorde jeg:

Fisken ble skylt og tørket med husholdningspapir. Siden den var lettsaltet blir ikke skinnet sprøtt ved grilling så jeg raspet ikke skjellene. Begge skinnsidene ble penslet med smeltet smør og deretter innsatt med grov pepper og flaksalt. Stykkene ble lagt i en rist og grillet ved direkte varme i ca 20 minutter. Risten ble snudd flere ganger underveis.

Potetene ble skåret i 2 og lagt med snittflaten ned i en ovnsfast form som var kledd med bakepapir. De ble stekt midt i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter. Du må kjenne på dem, varierer med potetsorten. Imens finhakket jeg 1 kinesisk hvitløk og litt urter (timian, storbladet persille, oregano, basilikum) og smeltet smøret. Etter 20 minutter tok jeg formen ut, helte over smøret og drysset hvitløk og urter over potetene og stekte dem videre i 10 minutter. Hvitløk blir lett brent og det ble den her, så følg med.

Nepene ble skrelt og delt i grove biter og vårløken ble renset. Begge deler ble kokt i 1 minutt i lettsaltet vann og deretter avkjølt i kaldt vann. Grønnsakene lå til tørk på husholdningspapir til rett før servering hvor de ble stekt i olje på ei panne.

Dressingen til grønnsakene ble laget ved å piske sammen sennep og hvitvinseddik og spe med oljen under røring. Dressingen skal være tykk og luftig. Smak til med salt og grov pepper.

Ved servering ble dressingen dryppet over grønnsakene og noen tynne skiver parmesan ble plassert oppå fisken.

Du kan også bruke andre fisker som egner seg til grilling til de samme smakene. En lett saftig rødvin eller en tørr hvitvin vil toppe det hele.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s