Røkt andebryst med rabarbrakrem og krydret pære

Enda en gang en gave som kom til hus, denne gangen andebryst produsert på Ytterøya i Trøndelag. Jeg trengte en forrett som kunne forberedes på forhånd og da er røyking av andebrystene en favoritt. Oppskriften på røykingen finner du her. Tynne skiver av kjøttet ble kombinert med en krem av rabarbra og små biter av pærer som var marinert med eplesidereddik og timian. En overraskende god kombinasjon.

Dette brukte jeg til 6-8 personer:

2 røkte andebryst

3-4 spiseskjeer av rabarbra som var kokt inn med 1 spiseskje sukker (blandingen skal ikke være søt)

3-4 spiseskjeer lett creme fraiche

1 pære

½ dl eplecidereddik

1 dl rapsolje

salt og grov peber

fersk timian

litt finstrimlet salat

Slik gjorde jeg:

Pæren ble skrelt og delt i små terninger. Olje og eplsesidereddik ble blandet. Hvis du syntes det er for surt kan du søte med en teskje flytende honning. Krydre med salt og pepper etter smak og tilsett bladene fra noen stilker timian. Pærebitene blandes med væsken og får marinere i minst 30 minutter i kjøleskapet. De blir bare bedre jo lenger de får ligge så dette kan gjøres lenge på forhånd.

Rabarbrarøren ble blandet med creme fraichen. Smak om du syntes den er for sur, i såfall tilsetter du litt sukker- røren skal ikke være søt men frisk. La den stå litt i kjøleskapet slik at smakene trekker sammen og røren tykner.

Rist en tynn brødskive pr person. Legg litt salat på skiver og en klatt rabarbrakrem oppå der. Skjær de romtempererte andebrystene i tynne skiver. Legg 3-4 skiver på hvert brød oppå rabarbrakremen. Topp med pæreterninger som har fått renne av seg litt, dryss med litt grov pepper og server. Det smaker utrolig godt med en kald pinot gris fra Alsace til dette røkte kjøttet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s