Salat med avocado og aprikoser

Nå er det fine ferske aprikoser å få tak i. Jeg liker faste, litt syrlige aprikoser så jeg oppbevarer dem i kjøleskap. Vil du ha frem litt sødme så la dem ligge på benken til de er myke. Dette er en veldig enkel salat som er lett å blande sammen og som enten kan spises alene med godt brød eller som tilbehør til stekt/grillet kjøtt.

Til 2 personer brukte jeg:

1 pakke crispy salat (to hoder)

2 ikke altfor myke avocadoer

6-8 aprikoser

1 neve blåbær

1 stor neve gresskarkjerner, ristet på en tørr panne

Litt gressløk og ruccolasalat fra hagen

1 lime

Olivenolje

Flaksalt og grov pepper

Slik gjorde jeg:

Aprikosene ble skåret i skiver, avocadoene ble skrelt og skåret i biter, salaten ble rullet sammen og skåret i tynne strimler. Alt ble blandet i en skål og tilsatt blåbær og ristede gresskarkjerner. Dressing ble laget av olivenolje og saften fra en lime og smakt til med flaksalt og grov pepper. Hvis du syntes det er for surt kan du søte med litt flytende honning. Dressingen ble helt over og blandet inn i salaten og gressløk og litt ruccola ble klippet over. Smaken av aprikoser er så fin sammen med avocadoen, og blåbærene og gresskarkjernene tilfører en fin sprøhet til salaten.

Denne gangen ble salaten servert til grillet kjøtt og porsjonsfoccacia og en kald øl og en nydelig utsikt- kan det bli bedre???

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s