Lam i ovnen med gulrøtter, løk og sitron

Selv om vi er et godt stykke inn i mai har vi fremdeles kalde kvelder. Dagene går med til hagearbeid så da er det deilig med en rett som lager seg selv og som er ferdig når vi setter oss ned, fornøyd med dagens innsats. Vi hadde nettopp vært borte noen dager så kjøleskapet var litt tomt, men noen gamle gulrøtter, hvitløk og rødløk fantes og også en litt slapp sitron. I fryseren var en pakke får-i-kål- kjøtt på ca 1 kilo. Grønnsakene ble skåret i mindre biter og sitronen i skiver og alt ble plassert i en ovnsfast gryte sammen med kjøttet (kjøttet var tint), salt og pepper. Ingen væske ble tilsatt.

Et par kvaster med rosmarin ble lagt på toppen, lokket ble lagt på og gryta sto ved 100 grader fra tidlig formiddag til vi spiste klokka 19. Det luktet helt utrolig godt hver gang vi gikk inn i hytta.

Vi spiste kokte poteter til, men du kan like gjerne servere brød, ris eller hva du liker. Denne porsjonen rekker til 2-3 ettersom får-i-kål kjøtt har mye bein, fett og sener som jo blir borte. En grønn salat med en eddikdressing er veldig godt til slike retter som er litt fete.

NB- er du glad i sitron vil du like denne sitronen som har fått kose seg i ovnen og tiltrukket seg mye kraft…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s