Grapefrukt granité

den

Granité er en slags sorbet som har konsistens som slush og nytes mye i Middelhavsregionen når det er varmt. Den er ikke så søt, det vil si du kan lage den så søt du vil. Granite brukes ógså ofte som en hvilerett i et måltid med mange retter for å «hvile» ganen slik at den blir klar til å ta i mot nye smaker. Den kan lages på alt fra agurk til forskjellige frukter, spesielt sitrusfrukter. Her er den laget av grapefrukt og litt sitron og prosessen er uhyre enkel.

Dette brukte jeg:

4 dl grapefrukt juice

110 gr sukker

bittelitt fint salt (1/2 knivsodd)

saften av 1/2 sitron

Slik gjorde jeg:

Sukkeret ble kokt opp med litt av grapefruktjuicen til det var oppløst. Deretter ble resten av væsken tilsatt sammen med saltet. Alt ble helt i en flat beholder. Jeg brukte en lav plastboks. Det er viktig å få litt overflate samtidig som det tar kortere tid å fryse granitéen.

Boksen ble plassert flatt i fryseren og trengte ca 6 timer på å bli frossen.

Ved servering brukte jeg en gaffel til å skrape overflaten og massen ble overført til små kopper. Det skal ikke være mye- ikke som til dessert. Bruk den smaken du liker best eller som passer best i forhold til andre retter hvis du skal ha det som en hvilerett og det er ikke vanlig å servere noe å drikke til denne retten.

Det smaker utrolig godt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s