Stekte kamskjell med sitron og pannestekte skiver av pastinakk

Hvis kamskjell stekes på riktig måte- ikke for mye- er det alltid en innetier. Pastinakk har jeg nesten alltid bare ovnsbakt eller hatt sammen med selleri i en pure. Denne måten å steke tynne skiver av pastinakk på, gir en litt søtlig nøtteaktig smak på denne rotfrukten og sammen med sitron og smør blir hele retten en opplevelse av sødme og friskhet.

Dette brukte jeg (til 2 personer):

6 frosne litt store kamskjell

1 pastinakk

1/2 sitron

litt smør

salt og grov pepper

Dette gjorde jeg:

Kamskjellene ble tint på benken. Islagene som dannes rundt muskelen ble fjernet etterhvert. Tørket dem med litt tørkepapir og drysset salt og pepper over på begge sider. Pastinakken ble skrelt og skåret i tynne skiver på langs. De ble steikt i smør til de var møre.

Et par spiseskjeer smør ble smeltet forsiktig i en gryte sammen med revet skall av 1/2 sitron- smøret skal ikke bli brunt.

Pastinallskivene ble fordelt på to tallerkenerog kamskjellene ble steikt ca 30 sekunder på hver side i samme smøret som pastinakkene- brukte god varme. La kamskjellene oppå pastinakkskivene og fordelte sitronsmøret over. Retten ble servert med tynne skiver sprø salat og litt revet sitronskal på toppen. En typisk rieslingvin denne retten…

Denne retten er best nylaget, du kan gjøre i stand alt på forhånd og bare steke pastinakk og kamskjell rett før.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s