Vårruller

På matstart.no finnes det mange flotte oppskrifter som du kan bruke hvis du skal lage mat med barn eller hvis barn skal lage mat selv. Alt fra middag til kosemat. Inspirert av en slik oppskrift laget Tobias på snart 10 år, vårruller i går. Vi forandret litt på oppskriften slik at fyllet ble litt , men bare litt, mer hot og vi brukte kyllingkjøttdeig istedefor svinekjøttdeig og kinakål istedefor hodekål. Selv om vi delte på å lage selve rullene, var det Tobias som gjorde det meste (jeg ryddet).

Dette brukte vi til 23 ruller:

2 gulerøtter

2 små løk

1/2 kinesisk hvitløk

1 liten rød chili

1 spiseskje revet fersk ingefær

kinakål

smør og rapsolje til steking

1 spiseskje soyasaus

Sursøt chilisaus

1 pakke filodeig

400 gram kjøttdeig av kylling

vann

Slik gjorde vi:

Gulerøttene ble skrelt og revet grovt på et rivjern

De to løkene ble delt i to og skrelt og deretter skåret i små biter. Hvitløken ble også skrelt og skåret i små biter. Samlet løkene i en liten skål.

Rev av 5 blader av kinakålet. Stilken ble delt litt opp på langs og de 5 bladene ble lagt oppå hverandre. Rullet dem sammen fra kortenden og skar tynne skiver av rullen som ble hakket i små biter etterpå.

I en middels varm stekepanne ble først løkene stekt i en blanding av smør og rapsolje, 3-4 minutter under røring. Pass på så ikke hvitløken ble brent. Deretter ble kålet tilsatt og alt fikk steke videre i 3-4 minutter under røring før gulerøttene ble tilsatt sammen med 1 spiseskje soyasaus og 5 spiseskjeer chilisaus. Alt ble rørt godt sammen og overført til en bolle

Tilsatte litt smør og olje til pannen. Når dette var varmt ble kjøttdeigen tilsatt. Vi brukte en spesiell hakker for å dele opp ,men du kan bruke en sleiv og røre godt selvsagt. Stekte til deigen hadde fått fin brunfarge.

Tilsatte så grønnsakene og blandet godt. Smakte til med litt mer chilisaus og litt soya.

Et ark med filodeig ble lagt på en ren benk. En spiseskje av fyllet ble lagt midt på litt fra den kanten nærmest deg

Bruk gjerne fingrene til å forme en liten pølse av fyllet før du dekker det med deig og ruller ca halve deigen. Deretter flater du ut delen på hver side av fyllet og bretter de begge to inn mot midten. Ha litt vann i enden av deigen som vil lime skjøten når du ruller ferdig. Vi syntes det var best å stryke vannet ut med fingrene men du kan bruke en pensel også.


De ferdige rullene ble lagt med skjøten nedpå en steikeplate med bakepapir. Alle rullene ble penslet godt med rapsolje før brettet ble satt midt i en ovn som var forvarmet til 225 grader C.

Rullene stekte i 17 minutter hos oss- du må prøve deg frem, de skal være harde og få litt brunfarge.

De ble servert med chilisaus til dypping og vi syntes de var megagode…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s