Nakkekoteletter med smak av sitrus og salvie

Nakkekoteletter av svin er en favoritt og aller best blir de hvis du har tid til å langsteke dem i ovnen. Svin krever mye krydder og salt syntes jeg og kotelettene ble derfor innsatt med mye grov pepper og salt før de ble brunet på begge sider i litt olje på en varm panne. Deretter ble de lagt på en seng av gulerøtter i biter og et grønt eple delt i båter samt noen hvitløksbåter i en ovnsfast gryte. Noen blader fra en salvie som fremdeles lever i balkongkassen og noen skiver sitron som ble stekt på pannen ble også plassert i gryten og litt eplejuice ble helt over. Epler og svin, salvie og svin, sitron og svin… supre kombinasjoner.

Lokket ble lagt på og gryta ble satt inn i ovnen. Har du anledning så sett den inn om morgenen før du går på jobb på 80 grader og den er ferdig når du kommer hjem. Jeg brukte 110 grader i ca 6 timer. Etter et par timer luktet det allerede fantastisk i hele leiligheten…

Skyen som danner seg har en fabelaktig smak av surt og søtt, kjøttet er kjempemørt, eplene er så og si borte og ligger svøpt rundt gulerøttene og sitronen er karamellisert og nytes av slike som meg. Retten ble servert med hjemmelaget potetmos eller potetstappe som vi sier der jeg kommer fra. Litt grov hverdagsstappe laget med smør og potetvann.

Utrolig godt. En rett det er lett å lage til mange personer, bruk langpannen med aluminiumsfolie over. Prøv da vel!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s