Medisterkaker med nudelsalat

I fryseboksen fant jeg noen medisterkaker fra jul. Vi hadde lyst på lett mat så da ble det en salat basert på medisterkakene, stekte risnudler og noen grønnsaker toppet med litt Teriyakisaus. Denne sausen er japansk og inneholder blant annet soyasaus, riseddik, sesamolje, honning, chili og ingefær. Den er ganske så smaksrik og er veldig god til mørkt og lyst kjøtt og laks syntes jeg. Den er ikke vanskelig å lage selv, idag brukte jeg en ferdigkjøpt på flaske.

Dette brukte jeg for middag til 2:

6 små medisterkaker

en halv pakke risnudler

1/2 kinakål i tynne skiver

1 liten løk, hakket

1 rød chili, hakket

1 pk sukkererter. delt i mindre biter

2 vårløk i ringer

10 miniplommetomater i tykke skiver

1 stor neve salte grovhakkede peanøtter (du kan også bruke usaltede)

5-6 ss teriyakisaus

Slik gjorde jeg:

Medisterkakene var rå så de ble stekt på begge sider til de var ferdige. Risnudlene ble kokt etter anvisning på pakken og skyllet godt i kaldt vann etterpå mens de lå i en melsikt. Klipte nudlene opp i mindre biter.

Kinakålet og løken ble såvidt stekt i olje på varm panne. Risnudlene fikk også en rask omgang på pannen. Medisterkakene ble skåret i mindre biter og alt ble blandet sammen i en bolle. Sausen ble helt over. Salaten ble servert mens kakene, nudlene og kålen fremdeles var litt varme og fikk et lite dryss med grov pepper.

. Utrolig kjapp middag når man har ingrediensene. Her kan alle typer rester brukes istedenfor medisiterkaker. Sausen tilfører både sødme og litt syre og nøttene og sukkerertene gir deg noe sprøtt å tygge på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s