Ronaldos favorittrett med klippfisk á la Kåre

Nyttårsaften fikk vi, blant mange andre retter , servert denne klippfiskretten laget av Kåre. Navnet på retten er Bacalhau à brás og skal visstnok være Cristiano Ronaldo’s favorittrett blant klippfiskretter. Den er utrolig lett å lage, det som tar tid er å vanne ut klippfisk filetene. I motsetning til tørrfisk er klippfisken saltet før tørking og derfor er det viktig å vanne ut fisken nok. Denne retten er basert på poteter, imidlertid hadde Kåre byttet ut noe av potetene med sellerirot, noe som gjør retten både lettere og mer smaksrik.

Dette brukte jeg (4 personer):

400 gr skinn- og beinfri klippfisk

3 store poteter

1/2 middels stor sellerirot

1 løk

ca 75 gram pepperoni

1 kinesisk hvitløk

ca 1 dl rapsolje

4 egg

Svarte steinfrie oliven

Salt og grov pepper

Grønt til pynt

Slik gjorde jeg:

Fiskefiletene ble lagt i vann. Jeg fulgte instruksjonen på pakken som sa 3 liter kaldt vann til pakken. Filetene lå i vann på et kaldt sted i ca 28 timer med 2 vannbytter underveis. Den kunne faktisk ha ligget litt kortere for den ble litt lite salt.

Vannet ble helt av og fisken ble tørket litt før bruk.

Poteter og sellerirot ble skrellt og skåret i tynne strimler, løken ble skrelt og skåret i tynne skiver. Hvitløken ble finhakket og pepperoniskivene ble skåret i strimler. Fisken ble skåret i terninger, ca 2×2 cm og fikk et dryss med fint salt.

Potetene og selleriestavene ble stekt i oljen sammen med løken til potetene var myke. Deretter ble fisken, hvitløken og pepperonien tilsatt og rørt inn og retten fikk steke videre noen minutter til fisken var kokt. Da ble 4 egg knekt over og rørt inn i retten som ble smakt til med salt og grov pepper.

Etter noen minutters steking og røring slik at eggene blandet seg med resten og stivnet, tok jeg panna vekk fra platen og tilsatte noen svarte oliven og litt gressløk. Litt olivenolje ble dryppet over og retten ble servert direkte med flatbrød.

Det smakte herlig-når det er sagt vil jeg neste gang bruke chorizo i stedet for pepperoni og steke pølseskivene for seg selv slik at de blir sprø og også ha i litt rød chili for å få mer smak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s