Tomatsuppe med linser

Til jul fikk jeg en super kokebok- nemlig Grønnsakskokeboka av Stian Floer og Tom Victor Gausdal. Den er veldig inspirerende, særlig når man skal prøve å øke inntaket av det grønne. Denne gangen ble jeg fristet av en tomatsuppe. Min utgave er modifisert litt i forhold til oppskriften i boken. Det viktigste er at grønnsakene får steke/koke i ovnen først og at du bruker litt proteiner i form av feks belgfrukter.

Dette brukte jeg (4 personer):

1 fennikel

2 gulerøtter

1 rødløk

1 kinesisk hvitløk

5 selleristenger

1 rød paprika

ca 1 dl rapsolje

1 ts røkt paprikapulver

litt salt

3 dl vann

2 bokser hermetiske knuste tomater

litt rosmarin

3-4 laurbærblader

2 dl ferdig kokte røde linser

Alle grønnskaene ble kuttet i grove biter og plassert i en ovnsfast form. Paprikapulver, rapsolje og litt salt ble blandet med grønnsakene og formen ble satt inn i en forvarmet ovn på 170 gr C.

Grønnsakene stekte i 20 minutter, deretter ble vannet tilsatt og de fikk steke videre i 20 minutter. Er de fremdeles harde da, steker du dem litt til.

De stekte grønnsakene og kraften ble overført til en foodprossessor og kjørt til en jevn masse.

Tomatene ble tilsatt en stor gryte sammen med rosmarin og laurbærblader. De ferdigkokte linsene ble også tilsatt. Bruker du hermetiske ferdigkokte linser så må du skylle dem godt først og så tilsette dem i gryta sammen med grønnsaksblandingen.

Det hele ble blandet godt og fikk koke videre i ca 30 minutter. Suppen ble jevnet med en stavmikser, litt avhengig av hvor mye biter du vil ha i den. Smakte til med grov pepper og salt.

Suppen ble servert med grovt flatbrød, en klatt tyrkisk yoghurt, et ekstra dryss med grov pepper og litt gressløk. Kraftig og mettende suppe med gode smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s