Taco på en lørdag-med laks

Taco er ikke bare kjøttdeig- du kan jo fylle tortillalefser med hva du vil-rester etter middag eller annet du måtte ha for hånden. Her har jeg brukt laksefilet etter inspirasjon fra Meny og blandet sammen krydderet selv. Istedenfor en mer flytende salsa som du får kjøpt på glass eller noe rømmeliknende, er det her brukt fetaost og en salsa av frukt.

Dette brukte jeg (til 3 personer):

450 gr skinnfri laks

1 pk fullkorns tortillas

1 liten pakke fetaost naturell

litt babyspinat

2 vårløk

1 mango

1 kiwi

1 avokado

1 rød chili

1 liten rødløk

saften av en lime

litt olivenolje

koriander

salt

Slik gjorde jeg:

Jeg begynte med salsaen slik at den fikk trekke litt. Mango, kiwi og avokado ble skrelt og skåret i små terninger og blandet i en skål. Chilien ble renset for frø og hvite hinner og hakket og blandet med frukten. Det samme gjelder for rødløken. I en liten skål blandet jeg saften av 1 lime (ca 2 spiseskjeer), litt olje (ca halvparten av limesaften) og litt hakket frisk koriander. Mengde med koriander må du bestemme selv alt etter hva du liker. Dressingen ble helt over fruktblandingen sammen med et dryss av flaksalt og blandet godt.

Til fisken blandet jeg 1/2 ts malt spisskummin, 1/2 ts paprikapulver, 1/2 ts tørket oregano og en klype med chiliflak (du kan bruke chilipulver også) og en klype vanlig koksalt. Fisken ble skåret i terninger og blandet med krydderet i en skål for deretter å stekes på god varme i olje.

Tortillaene ble varmet slik det står skrevet på pakken, jeg brukte mikrobølgeovn. Laksen, fetaost, babyspinat og tynne ringer av vårløk ble plassert i små skåler og hver og en fylte sin egen lefse.

Velbekomme- det smakte utrolig godt- lett og sunn matLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s