Brokkoli-brie salat til middag

Hvis salat skal være middagen i seg selv, syntes jeg det er best hvis noen av komponentene er varme eller i det minste lunkne. I denne salaten er det nystekt brokkoli og lunken brie som utgjør den varme delen. I tillegg har jeg stekt et andebryst. Du kan like gjerne ha i kylling eller hvit fisk, rester av fiskemat osv.

Slik gjorde jeg (til 2 personer):

Dekket en stor tallerken med salat- her er brukt babyspinat. En rød paprika og en skrelt appelsin ble skåret i biter og fordelt over. En halv rødløk ble renset og skåret i tynne skiver som også ble fordelt over. En brokkoli ble delt i buketter som ble skåret i mindre skiver og kokt i saltet vann i 1 minutt. Kokevannet ble helt av og brokkolien ble stekt på varm panne i litt rapsolje før den også ble fordelt over fatet. Et stykke brie ble varmet ca 1 minutt i mikrobølgeovnen (du kan varme den på en stekepanne hvis du ikke har mikrobølgeovn) og skåret i biter. Kjøttet som her var andebryst, var krydret godt med salt, grov pepper og spisskummin før steking, noe som ga salaten en veldig god smak. Spisskummin og appelsin er godt sammen.

Salaten ble denne gangen servert med en klatt lettrømme, du kan gjerne lage en vinaigrette dressing istedenfor.

Avokado ville også vært supert i denne retten og bidratt med mye næring- mine to avokadoer var dessverre helt svarte da jeg åpnet dem og måtte kastes….

Vi klarte ikke å spise opp hele porsjonen så den er nok ganske mettende, selv uten brød til. Velbekomme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s