Gravet hjortefilet

Jeg har vært så heldig å ha få noen hjorteindrefileter i gave og nå til jul fikk jeg lyst til å grave en av dem. Dette er veldig mørt kjøtt som ikke har så mye smak i seg selv. På matprat.no har jeg lest at viltkjøtt og kaffe kler hverandre i smaker. Det syntes jeg hørtes spennende ut så jeg prøvde en av oppskriftene jeg fant der. Kjøttet hadde vært frosset og jeg frøs det også igjen etter graving og det gikk helt fint.

Dette brukte jeg:

Indrefilet av hjort, 725 gr (du kan også bruke ytrefilet)

45 gr fint salt

60 gr sukker

2 små ts malt kaffe

2 små ts grov pepper

18 knuste einerbær

6 laurbærblader

3 ss konjakk

Slik gjorde jeg:

Kjøttet ble renskåret for sener og fett. Salt, sukker, kaffe, pepper, og einerbær ble blandet i en skål og laurbærbladene ble knust og tilsatt

Bunnen av en brødform ble dekket med krydderblandingen, ca halvparten.

Kjøtte ble plassert i formen og resten av blandingen ble fordelt over. Konjakken ble dryppet jevnt over til slutt.

Kjøttet ble dekket med plastfolie. En ny brødform ble satt over. For å få et lett press satte jeg et par hermetikkbokser/glass i den øverste formen

Formen sto ved romtemperatur i 3 timer for å starte graveprosessen. Snudde kjøttet, dekket det på nytt med plastfolie og la på press. Kjøttet ble gravet i 4 døgn, det ble snudd hver dag. Tørket det godt med kjøkkenpapir da det var ferdig gravet.

Ved servering- prøv å skjær så tynne skiver som du kan- det er ikke lett. Veldig mørt. Du kan servere det på flatbrød med litt rømme, eller litt sennep. Jeg serverte med flatbrød og trollkrem


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s