Kyllinglår i langpanne til mange

Denne uken var det tid for månedens familiemiddag, en hverdagsmiddag etter jobb, skole og barnehage. Denne gangen ble det en alt-i-ett panne med kyllinglår, dvs jeg brukte kyllingklubber som består av lår pluss overlår. Jeg deler dem alltid der disse to henger sammen. Overlårene har nok mest kjøtt, men også mer ben enn selve låret. Vi var 6 voksne og 2 barn, de sistnevnte spiste ikke så mye. Jeg brukte litt over 2 kg med klubber og disse ble nesten spist opp. I tillegg brukte jeg poteter, løk, hvitløk, sitron og paprika pluss litt fersk salvie og fersk rosmarin. Salt, pepper og paprikapulver.

Slik gjorde jeg:

4 vanlige løk ble skrelt og skåret i grove båter. 8-10 kinesiske hvitløk ble skrelt, stilken inni ble fjernet og de ble deretter delt i små båter. Denne typen hvitløk har ikke fedd så den egner seg godt når du skal bruke mange. Da blir det ikke så mye å skrelle. 2 røde paprika ble renset for hinner og frø og skåret i strimler. 10-12 poteter ble skrelt og skåret i mindre biter. Alt dette ble blandet godt i langpannen sammen med et par kvister rosmarin og noen opprevne blader av salvie. Salt og grov pepper ble drysset over. Kyllingbitene ble plassert på toppen sammen med skiver av sitron (2 sitroner). En god slump olivenolje ble helt over det hele sammen med saften av 1 sitron. Igjen salt og grov pepper og også litt paprikapulver.

Langpannen ble satt inn i en forvarmet ovn på 185 grader, midt i ovnen. Der sto den i 1 time og 20 minutter. Kyllingen var fint stekt, imidlertid var potetene litt harde så når formen er så full er det nok en fordel å bruke enda lenger tid. Har du mye mindre i formen, bruker du kortere tid.

Det danner seg mye kraft i formen som kan brukes istedenfor saus. Jakob på 5 likte kjøttet godt, men syntes at potetene var for sure og han forklarte at det var på grunn av sitronen. Bendik på 3 var mest opptatt av at vi skulle ha is til dessert. De voksne var fornøyd og det var jeg også 🙂

Veldig lettvint middag som også kan lages på forhånd og varmes opp i ovnen ved servering- bruk da litt høyere temperatur. Smakene kan varieres veldig, det er også kjempegodt med arabiske smaker, spesielt spisskummen. Det er mye hvitløk her, men laget på denne måten blir de gode og søte. VelbekommeLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s