Skjeva med avokado

Med avokado i huset har du alltid et flott utgsngspunkt for å lage noe godt, til og med ei go’e skjeva. Det beste er at frukten, ja, det er en frukt- er sunn!! Det påstås fra vitenskapelig hold at avokado, i tillegg til at den inneholder en del vitaminer og mineraler, sunt fett, fiber og gunstige plantestoffer, så kan den ha flere helsefremmende effekter. Det siste skal vi ta med en klype salt, men det gjør jo ingenting om det er riktig..

Her har jeg tatt kjøttet fra to modne avokadoer og most med en gaffel sammen med saften av en limebåt. Frukten smaker litt gressaktig i seg selv syntes jeg, så den krever litt smakstilsetninger. Jeg rørte den med ca 1/4 ts chiliflak, litt finskårede tørkede tomater, 1 ss olivenolje og et dryss maldonsalt- du må nesten smake deg til. Jeg fordelte blandingen på to stk ristet landbrød. Litt ruccola ble fordelt på toppen sammen med noen pinjekjerner som var ristet på en tørr panne og tilslutt fikk skjevå et dryss med grov pepper. Da får du et supert og sunt smørbrød til en lettvint lunsj feks eller når du får lyst på noe godt.

Et dryss med strimler av spekeskinke eller røykelaks er kjempegodt til men ikke nødvendig.Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s