Pestosnegler for små og store

20181128_150437

Jeg liker å ha litt småting i fryseren som tiner lett når det er bruk for dem. Disse sneglene, eller snurrene om du vil, er en slik ting. De kan spises som de er uten noe annet og de egner seg godt ved siden av pasta, kylling osv, – der du kanskje ville tenkt på foccacia. I dag har jeg fylt dem med rød pesto (REMA100 utgave, egner seg greit til dette formålet), men du kan selvsagt også bruke grønn pesto eller tapenade hvis du liker det.

Dette brukte jeg:

4 gr tørrgjær

3 dl vann

400 gr hvetemel

2 ts koksalt

2 ss olivenolje

1 glass rød pesto (brukte ikke alt)

 

Slik gjorde jeg:

Deigen ble laget i en kjøkkenmaskin. Vann, gjær og litt av melet ble blandet, resten av melet pluss salt og olje ble tilsatt etterhvert. Når deigen hadde samlet seg, helte jeg den ut på melet benk og knadde litt for hånd. Den er litt løs og myk. Satte den til heving i en bolle med håndkle over i 1 time.

20181128_150107.jpg

Deretter kjevlet jeg deigen ut til ca 30×60 cm. Siden den er så bløt, er det litt vanskelig å få den pen. Smurte et lag med pesto over det hele.

20181128_150334

Rullet deigen sammen til en pølse

20181128_134109

Skar pølsen i smale skiver og la dem i små muffinsformer- jeg hadde litt pesto igjen så jeg la litt over sneglene etter at de var plassert i formene. Satte formene i en muffinspanne- det er ikke nødvendig men det støtter litt.

20181128_140855

Stekte sneglene i 17 minutter ved 200 g- pga den rød pestoen jeg hadde på toppen var det litt vanskelig å se når de var stekte så jeg måtte rett og slett prøvesmake!!

Avkjølte på rist før nedfrysing-

Neste gang skal jeg etterheve dem i ca 20 minutter før jeg steker dem, jeg syntes de hevet litt lite. Det er også lite gjær i oppskriften så deigen egner seg til kaldheving over natt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s