One-pot med pasta, kjøttboller og tomater

20181120_103845.jpg

One-pot wonders er når du legger alt i en gryte, har på vann og lokk og koker til alt er ferdig. Ja, til og med pasta legges i gryten og koker med. One-pot kan lages med det meste, beror på hva du har. Her har jeg laget den på rå kjøttboller av lam.  Veldig deilig at alt blir ferdig samtidig- du må bare passe på å røre litt, dvs løfte litt opp fra bunnen innimellom så det ikke fester seg.

Dette brukte jeg (2 personer):

300 gram lammekjøttdeig

1 egg

1 ss dijonsennep

1 ss tomatpure

1 ts tørket basilikum

1 rødløk i båter

2 fedd hvitløk, hakket

1 stor neve små tomater delt i to

1/2 squash delt i to på langs og skåret i skiver

6-8 soltørkede tomater

1/2 tørkede chiliflak

litt olivenolje

ca 5 dl vann (mengden er avhengig av hvor vid gryte du bruker)

ca 200 gram linguinepasta knekt i to

grovrevet parmesan

salt og pepper

 

Slik gjorde jeg:

Jeg startet med å røre sammen deigen til kjøttbollene. Salt og pepper ble eltet inn i kjøttdeigen. Jeg smaker alltid om jeg syntes det er salt nok. Deretter tilsatte jeg egget, sennepen, tomatpureen og den tørre basilikumen og eltet alt inn i deigen. Jeg brukte en håndmikser med elteklør.

Med to skjeer formet jeg kjøttboller som ble lagt sammen i gryten.

20181120_103826

Deretter plasserte jeg grønnsakene i hauger hver for seg i gryten og pastaen øverst. La over de soltørkede tomatene som jeg hadde delt litt og drysset salt og chiliflakene over. Dryppet litt olje over det hele og helte på vannet. Kokte opp og la på lokk. Kokte ved høy varme hele tiden, tok av lokket når det var ca 5 minutter igjen og kokte videre ved høy varme slik at væsken ble sterkt redusert. Pass på, det kan fort koke inn og brenne seg.

Det hele tok ca 15 minutter. Retten ble servert med litt grønn salat og revet parmesan- utrolig mange gode smaker- en herlig hverdagsmiddag- velbekomme

20181120_104012

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s