Gravet andebryst med koriander

 

20181120_103540.jpg

Er du glad i andebryst er gravet andebryst en fin måte å variere på. Det tar litt tid å grave, men  det er verdt å vente. Man kan grave med og uten fettsiden. Her har jeg beholdt den og oppskriften er fra Jon Krog Pedersen.

Slik gjorde jeg:

Sener og hinner ble fjernet fra kjøttsiden på et romtemperert andebryst. Svoren ble rutet med en skarp kniv.  I en tørr panne på middels varme ble brystet stekt med fettsiden ned i 7 minutter. Dette brystet var ikke så stort. Dernest ble det stekt på kjøttsiden i 4 minutter, også på kantene.

 

Andebrystet ble avkjølt litt.

1 spiseskje korianderfrø ble støtt i en morter. Blandet inn 1 spiseskje koksalt og 2 spiseskjeer sukker. Blandingen ble plassert i bunne på en liten form og andebrystet ble lagt oppå dette med kjøttsiden ned. Dyttet blandingen opp langs sidene.

 

Dekket andebrystet med plastfilm og la en smørpakke på toppen- det må ligge slik med lett press i kjøleskapet i minst 1 døgn, mitt lå i 2 døgn.

20181117_132039

Ved servering skar jeg så tynne skiver jeg klarte. Smaken av kjøttet var en smule søtt med en anelse anis fra korianderfrøene. En fin forrett og tilbehøret kan du variere etter smak, en fennikelsalat passer veldig godt til smakene her. Denne gangen serverte jeg andebrystskivene med en salat av blå selbuost og valnøtter og i tillegg aronia (svartsurbær) chutney (oppskrift her) og et dryss grov pepper. Retten ble veldig godt mottatt.

20181120_103540

Velbekomme…

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s