Akevittkake

20181027_111318

Min interesse for mat startet på 90 tallet og en av de kokebøkene som inspirerte meg mest på den tiden var «Levet livet» av Gøril Wiker som også var TV-kokk på den tiden. Oppskriften på denne kaken kommer derfra. Det er viktig at kaken ikke stekes for lenge for da blir den tørr, men kombinasjonen av appelsin, nøtter og akevitt gir kaken en veldig god smak. Den egner seg også godt til frysing.

Du trenger:

125 gram rom-temperert smør

2.5 dl sukker

4 egg

1 dl akevitt (jeg har også brukt annet brunt brennevin og det går veldig fint)

2.5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

saften og finrevet skall fra 1 appelsin

200 gram valnøtter

Slik gjør du:

Varm ovnen til 175 grader C.

Finmal valnøttene i feks en foodprosessor. Pisk smøret hvitt med sukkeret. Rør inn eggeplommene. Tilsett akevitten, appelisinskallet og appelsinsaften og rør dette godt inn i deigen. Sikt melet og bakepulveret og rør også dette inn i deigen før valnøttene tilsettes og røres inn. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn. Fordel deigen i en rund springform, 24 cm, som er godt smurt eller dekket med bakepapir. Stek kaken i ca 55 minutter, kjenn med en trepinne om den er passe stekt. Jeg liker at den er litt klissete, men av og til blir den helt gjennomstekt. Avkjøl på rist. Jeg syntes kaken blir bedre hvis den lages dagen før. Det ser fint ut med et tykt lag siktet melis over.

Kaken smaker godt sammen med vaniljeis eller en blanding av pisket  krem og vaniljekrem. Prøv da vel…

20181027_111343

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s